Dornbracht Elemental Spa - Dornbracht | kranen | armaturen | dealer | vosbadkamers.nl

zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Dornbracht Elemental Spa

Badkamer & Spa


Elemental Spa  

Elemental Spa stelt het water als element centraal. De uiteenlopende kranen hebben de uitstraling van een waterbron. Zij kenmerken de waterpunten in de ruimte en zijn de oorsprong van de architectuur die om hen heen ontstaat. Elemental Spa creëert een plek voor persoonlijke en gemeenschappelijke rituelen voor lichamelijke en geestelijke reiniging. Een toevluchtsoord voor de ziel.

De zes producten van Elemental Spa hebben allemaal een eigen naam. Daarbij werd er bewust aandacht aan besteed dat klank en uitstraling van de namen zowel het archaïsche, alsook het rituele karakter van Elemental Spa weerspiegelen. Voor de wastafel zijn er de mengkranen ITA en IAM. KATA en NOTA zijn badmengkranen voor wand- of vrijstaande montage. Voor de douche is er SATI voor plafondinbouw en SANGHA voor wandinbouw.

Deze serie is niet in onze showroom in Bussum gepresenteerd.
Dornbracht Elemental Spa is verkrijgbaar bij uw Dornbracht dealer vosbadkamers.nl | M.A. Vos BV 


Duurzaamheid ontstaat niet door bepaalde programma’s en richtlijnen, maar door het samenspel van creatieve denkers. Voor Dornbracht staat duurzaam handelen in direct verband met een werkattitude waarbij men het eigen handelen telkens verder wil verbeteren. Op die manier wordt het doel om een actieve bijdrage te leveren aan klimaatbescherming en een duurzame omgang met natuurlijke bronnen gezien als een voortdurende uitdaging, voor iedere medewerker op zijn eigen werkplek én voor de onderneming Dornbracht in zijn geheel.
Daarbij gaat de onderneming veel verder dan het naleven van wet- en regelgeving voor wat betreft de productie en de producten, zegt ondernemer Andreas Dornbracht: "Wij zoeken naar langetermijnoplossingen in onze hele waardeketen."


‘Collectieve kennis’ – een waardevolle bron
Dankzij de platte organisatiestructuur ontstaat er bij Dornbracht een interactie tussen de medewerkers bij de dagelijkse uitwisseling van kennis en ervaring. Of het nu gaat om de introductie van nieuwe materialen, het opzetten van nieuwe logistieke processen of de ontwikkeling van nieuwe systeemoplossingen en producten, bij ieder probleem kan er worden teruggegrepen op een bron die men zou kunnen omschrijven als ‘collectieve kennis’. Een zeer breed en diep inzicht, wat pas ontstaat wanneer creatieve denkers samenwerken. Het resultaat heeft een veel groter draagvlak, en is veel duurzamer, dan wanneer iedere afdeling zelf aan een eigen oplossing zou werken.
Bij Dornbracht is het vanzelfsprekend dat alle inspanningen voor duurzaamheid niet alleen worden bepaald door grenswaarden. De onderneming wil veeleer als drijvende kracht in de markt innovaties forceren, zegt Andreas Dornbracht: "Voor ons als toonaangevend producent in de Duitse sanitairindustrie is het belangrijk om de dialoog over een duurzame omgang met water te stimuleren."

Moderne Technologie voor een schoner milieu
Dornbracht blijft sinds 2007 regelmatig met de helft onder de voorgeschreven grenswaarden voor afvalwater. Bij de veredeling van oppervlakken kon het waterverbruik dankzij nieuwe technologieën met 70 procent worden verlaagd. Tegelijkertijd wist Dornbracht het verspreiden van resterende vloeistof uit de edelmetaalbaden nagenoeg tot nul terug te brengen. En door middel van een geavanceerd luchtfiltersysteem bij de bewerking van de oppervlakken wordt slijpsel afgezogen en gerecycled.
Mengkranen van Dornbracht bestaan uit volledig recyclebare materialen, die uit de materiaalkringloop afkomstig zijn. In lijn met het streven naar duurzaamheid schakelt Dornbracht bovendien bij de productie van alle wastafel- en spoelbakmengkranen tot eind 2011 over op een koper-zink-legering, zonder dat de wetgever dit vereist. Dankzij deze maatregel wordt voorkomen dat er lood in het drinkwater kan komen.

WELL – Water Efficiency Label
Om de verantwoorde omgang met water te bevorderen, was Dornbracht een van de initiatoren bij de introductie van WELL, het Water Efficiency Label. Daarbij gaat het om een in eerste instantie vrijwillig classificatiesysteem van de Europese sanitair-/mengkranenproducenten, dat in een tweede fase verankerd moet worden als Europese standaard. Om meer bewustzijn voor het thema duurzaamheid te creëren hebben belangrijke vertegenwoordigers van de Duitse sanitairindustrie zich al in 2009 verenigd in het initiatief Blue Responsibility. Ook hier is Dornbracht betrokken bij het stimuleren van een efficiënter gebruik van drinkwater en de toepassing van milieuvriendelijke materialen.

M.A. Vos BV is ruim 35 jaar gespecialiseerd in het adviseren en leveren van verschillende kwaliteitsmerken sanitair en tegels. Dornbracht is één van deze merken. Dornbracht heeft een uitgebreid assortiment kwaliteitsproducten. Dornbracht Elemental Spa biedt u een diversiteit aan combinaties. Een echte Dornbracht badkamer ! Zorgeloos plezier en verzekerd van goede Dornbracht service op alle Dornbracht producten.

Het Dornbracht assortiment omvat nog veel meer dan alleen Dornbracht Elemental Spa. In onze showroom presenteren wij enkele producten van Dornbracht en beschikken wij doorgaans altijd over de nieuwste brochures van Dornbracht.

U kunt tevens bij ons GRATIS de Dornbracht catalogus verkrijgen met o.a. informatie over de Dornbracht Elemental Spa. Wij zijn officieel dealer van o.a. Dornbracht en kunnen u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden en prijzen van de Dornbracht Elemental Spa. In elk badkamer- of toiletontwerp zijn Dornbracht producten denkbaar. Misschien heeft de Dornbracht Elemental Spa uw voorkeur boven alle andere Dornbracht producten, maar naast het uitgebreide assortiment van Dornbracht, bieden wij u meer producten voor uw badkamer en toilet.

Wilt u meer informatie over Dornbracht of specifiek van de Dornbracht Elemental Spa ? Bezoek ook eens de website van Dornbracht voor extra inspiratie of voor specifieke productinformatie van de Dornbracht Elemental Spa. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu