Dornbracht Symetrics - Dornbracht | kranen | armaturen | dealer | vosbadkamers.nl

zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Dornbracht Symetrics

Badkamer & Spa


SYMETRICS

Het modulaire systeem Symetrics opent voor architecten en ontwerpers perspectieven op het gebied van badkamerinrichting. Symetrics bestaat uit een groot aantal losse modules voor de gehele badkamer die zijn toegesneden op een vaste rastermaat. Binnen dit raster kunnen de modules vrij geplaatst en met elkaar gecombineerd worden. Dankzij een duidelijke scheiding van uitlopen en regelingen wordt het totale beeld van de badkamer via de rangschikking van de modules opnieuw gedefinieerd.

De basis voor het ontwerp wordt gevormd door een raster uit verticale en horizontale referentielijnen. Dit raster vormt tevens de standaard voor de Symetrics modules, die gebaseerd zijn op de basisafmetingen van 60 x 60 mm.Van deze serie zijn in onze showroom in Bussum armaturen gepresenteerd.

Dornbracht Symetrics is verkrijgbaar bij uw Dornbracht dealer vosbadkamers.nl | M.A. Vos BV 


Het internationale succes van het mkb-/familiebedrijf Dornbracht is gebaseerd op de duidelijk omschreven premiumfilosofie voor de producten en op de consequente klantgerichtheid. De onderneming heeft in een zeer vroeg stadium herkend dat de rendabiliteit van het assortiment en de service betreft afhangt van drie factoren: de waardering voor ieder werknemer, het terugbrengen van de complexiteit van bedrijfsprocessen en een zo groot mogelijke transparantie in de omgang met leveranciers en andere partners. Op basis van deze factoren hebben de ondernemers Andreas en Matthias Dornbracht de vestiging in Iserlohn op strategische wijze verder ontwikkeld.


Van scheidslijnen naar overgangsgebieden
De koers voor een concurrentiepositie in het premiumsegment op de lange termijn werd ingezet door middel van een zowel bouwtechnische alsook operationele modularisering van de relevante bedrijfsonderdelen. Matthias Dornbracht, als directeur verantwoordelijk voor productie, logistiek en inkoop, ziet daarin in eerste instantie een bedrijfsmatige beslissing: "Om in Duitsland winstgevend te kunnen opereren, moeten we flexibel op de markt kunnen inspelen. Dat betekent voor ons dat we in kleinere, overzichtelijke eenheden moeten denken." Dankzij de samenvoeging van aparte functionele onderdelen in modules komt uiteindelijk iedere medewerker van Dornbracht dichter bij de klant te staan. Starre afdelingsgrenzen en een hokjesgeest in het bedrijf behoren tot het verleden. "De scheidslijnen tussen de afdelingen zijn nu overgangsgebieden geworden", licht Matthias Dornbracht toe, "het werkt net als het wisselpunt bij een estafette waar het stokje moet worden overgegeven." Logge kwaliteitsmanagementsystemen zijn door een rechtstreekse en eenvoudige communicatie overbodig. "In het optimale geval komt er een telefoontje binnen en via de luidspreker hoort iedereen, dus zowel productiemedewerkers als commerciële medewerkers, meteen wat de klant wil." De implementatie van processen in de circa 720 vierkante meter grote modules ging gepaard met de afschaffing van traditionele hiërarchieën en de uitbreiding van de nodige speelruimte om zelf beslissingen te nemen. De resultaten spreken voor zich: de doorlooptijden konden merkbaar worden teruggebracht, terwijl tegelijkertijd de kwaliteit meetbaar steeg. En de tevredenheid onder de medewerkers van Dornbracht is zeer hoog. Iedere Dornbracht medewerker begrijpt nu welke bijdrage zijn of haar werk levert aan het succes of het mislukken van de onderneming.


Klanten en leveranciers worden bij het proces betrokken
Aanvankelijk stonden sommige medewerkers van Dornbracht in zeker opzicht sceptisch ten opzichte van het werken onder eigen verantwoordelijkheid. Tegenwoordig stelt de ondernemer echter vast: "Na de eerste ervaringen verdween de terughoudendheid en raakten de medewerkers juist heel enthousiast, en dat is voor iedereen ook nu nog steeds inspirerend." Dat geldt overigens ook voor klanten en leveranciers. Het transparante karakter van het modulaire concept leidt tot een volledig andere omgang met elkaar, "tot een substantiële wederzijdse waardering", zoals Matthias Dornbracht het benadrukt. "En dat komt weer tot uitdrukking in de producten en hun unique sellingpoints".

M.A. Vos BV is ruim 35 jaar gespecialiseerd in het adviseren en leveren van verschillende kwaliteitsmerken sanitair en tegels. Dornbracht is één van deze merken. Dornbracht heeft een uitgebreid assortiment kwaliteitsproducten. Dornbracht Symetrics biedt u een diversiteit aan combinaties. Een echte Dornbracht badkamer ! Zorgeloos plezier en verzekerd van goede Dornbracht service op alle Dornbracht producten.

Het Dornbracht assortiment omvat nog veel meer dan alleen Dornbracht Symetrics. In onze showroom presenteren wij enkele producten van Dornbracht en beschikken wij doorgaans altijd over de nieuwste brochures van Dornbracht.

U kunt tevens bij ons GRATIS de Dornbracht catalogus verkrijgen met o.a. informatie over de Dornbracht Symetrics. Wij zijn officieel dealer van o.a. Dornbracht en kunnen u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden en prijzen van de Dornbracht Symetrics. In elk badkamer- of toiletontwerp zijn Dornbracht producten denkbaar. Misschien heeft de Dornbracht Symetrics uw voorkeur boven alle andere Dornbracht producten, maar naast het uitgebreide assortiment van Dornbracht, bieden wij u meer producten voor uw badkamer en toilet.

Wilt u meer informatie over Dornbracht of specifiek van de Dornbracht Symetrics ? Bezoek ook eens de website van Dornbracht voor extra inspiratie of voor specifieke productinformatie van de Dornbracht Symetrics .


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu